top of page
BackgroundEternity3_edited_edited.jpg
Tervueren Eternity
Groenedael Eternity

"Eternity Belgiska Vallhundar uppfödare av Tervueren & Groenendael sedan 1988"

  • Instagram

Allt det senaste

Eternity working dogs
Namnlös8_edited_edited.jpg
Namnlös5_edited.jpg
banner_edited_edited_edited.png
tervueren herding
About the Belgian Shepherd

Belgiska Vallhund

Historia

 

Rasen består av fyra olika varianter: Groenendael, Laekenois, Malinois och Tervuren. Enligt rasstandarden skiljer de sig endast i pälsstruktur och färg. Ursprungligen användes rasen som vall- och vakthund. Mot slutet av 1800-talet fanns ett intresse för att etablera en mer homogen ras, vilket ledde till upprättandet av en rasstandard med tre tillåtna pälsvarianter. Genom avels insatser stabiliserades rasens typ och temperament under tidigt 1900-tal. Rasen utvecklades snabbt till en mångsidig bruks- och tjänstehund, väl lämpad för olika uppgifter.

Användningsområde

 

Medan rasens ursprung ligger i vallningen har den blivit en brukshund som passar många olika grenar  Den fungerar som en mångsidig tjänstehund och utmärker sig som en kär  familjemedlem. Den passar bäst för en aktiv familj.

Egenskaper / Mentalitet

 

Rasen är pigg, aktiv och alltid redo för handling. Förutom sina medfödda egenskaper som vallhund besitter den värdefulla egenskaper som gör den till en utmärkt vakthund. Den tvekar inte att försvara sin ägare när det behövs. Rasen kombinerar alla de önskvärda egenskaperna hos en vallnings-, vakt-, skydds- och servicehund. Dess livliga och vakna temperament, tillsammans med dess självsäkra och icke-aggressiva karaktär, återspeglas i dess hållning och det stolta, uppmärksamma uttrycket av dess gnistrande ögon.

Storlek och utseende

 

Mankhöjden för hanar är cirka 62 cm och för tikar cirka 58 cm. Vikten för hanar är cirka 25–30 kg, medan tikar vanligtvis väger 20–25 kg.Den Belgiska Vallhunden är en medelstor, kvadratisk hund som utsrålar både kraft och elegans. Det finns fyra varianter inom rasen: Groenendael som är långhårig och svart; Tervueren som är långhårig, röd eller grå  med svarta hårtoppar; Malinois, som är släthårig och rödbrun med svarta hårtoppar och Laekenois, som är strävhårig och rödfärgad med spår av svärtning.

black wolfes howling at night in black and white with dark sky.jpg
bottom of page